2011. július 21., csütörtök

Az anya fejlődése

Az anya a robot kort kinőve, átlépett a számítógépek világába. Olyannyira sikerült ez a modernizálás, hogy azonos feladatok ellátására kapott lehetőséget.
A gyermek kezében ott az egér, ami már nem is kell, hogy vezetékkel, köldökzsinórral kösse össze őket, egyszerűen csak kattingatni kell, és osztani a parancsokat.
Anya teljesít. A különböző parancsokat menti, majd a megfelelő időben előhalássza az adattárból, és elvégzi az utasítást. Ezt, ha lehet maradéktalanul tegye, mert a számítógépek világában ez így működik.
Az anya, emiatt mindenféle programmal el van látva. Már a kisgyermek kortól megkezdve és nagy igyekezettel teszi a dolgát.
Játékprogram, tisztító program, vírusirtó, zenelejátszó, és sorolhatnám a különböző betáplált adatokat, amelyek mind be vannak állítva a gyermek igényeihez mérten.
A keresőben folyton újabbnál újabb kérdések futnak be hozzá, ezekre biztonsággal ad választ, kortól nemtől függetlenül, ügyelve arra, hogy minél naprakészebb legyen.
Ezért frissíti adatbázisát, a gyermeki kor igényeinek megfelelően.
Halad a világ, így előfordul, hogy a már régen beprogramozott dolgokat a lomtárba dobja, de ki nem törli végleg, hiszen nem lehet tudni mikor lesz szükség rájuk.
Hogy az információáramlás ne szakadjon meg, bővítmények telepítésére is szükség van. A gyermek ugyanis nő, növekszik, ezzel párhuzamosan az elvárások egyre nagyobbak.
Választási lehetősége csak a megadott feladaton belül lehetséges, olyan, hogy parancsmegtagadás nem is jöhet számításba.
Ha mégis megtörténik, akkor ennek biztosan oka van, aminek következménye pár napos mellőzés.
Az anya felkészült ezekre a váratlan eseményekre is, mint az ilyen áramszünet, ilyenkor képernyője sötét, de a processzora működik.
Ilyenkor, hogy ne legyenek kapcsolatbeli problémák egy kis karbantartás után, mindig ugyanúgy teszi a dolgát tovább...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése