2011. november 3., csütörtök

A vándorhoz

Vándor ha lábad kavicsra tapos
vigyázd a lépted
alatta vagyok
a föld adott
a föld vesz majd vissza
vándor ha lépsz
vigyázz a kavicsra.

Megtalálsz fában
a kéreg alatt
bújócskát játszom
ott nem ér a fagy
ha lefejted rólam a kérgem
bevakul parányi fényem.

Virágsziromnak illat varázsa
teremtésemnek kis koronája
tavasszal nyílik
őszre elfárad
vándor az illatom
nagyon vigyázzad.

10 megjegyzés:

  1. Drága Éva,
    szavakból ácsolod a tornácot, mely kívülre visz mégis befelé néz a lélekházba, mikor szűkülnek a falak, és térre vágyódik minden odabent, de messzebbre félve vándorol, mégis átjárót kutatva megáll...itt...Nálad.

    szavaid léleknyomok...

    Szeretettel
    Moha

    VálaszTörlés
  2. Drága Moha!
    A ház fala üvegből van, melyre nem vigyáz senki földi lény, csak az Ég madarai. Ők csalogatnak, és hoznak vissza, és már a Te ablakodban is megpihennek, hiszen ahol van lelki táplálék, oda visszajárnak.

    Ölellek: Éva/szaffy

    VálaszTörlés
  3. Drága Éva,

    kedves szavaid elhitetik, hogy vétkező lelkem tán éltető magva lehet bármi jónak, amelyet mélyed szépe szült napvilágra. Szóképeid ezüstje megcsillanva kergeti a holdfény visszaverődését a ház üvegfalán, mert vannak azok a házak, amelyek nem tégla vöröséből, a habarcs kötéséből, falak egyeneséből állnak, hanem amit fölénk gondosan épít a Sors, az Égi akarat, az egyetlen számunkra kijelölt otthon, ahol biztonságot horgol ránk megnyugvásunk esténként, és roppanó rőzseként parázslik mélymelegünk és vetül szerteszét.

    Ölellek: Moha

    VálaszTörlés
  4. Drága Moha!

    Hiszen érezned kell, ha a kis csírák megindulnak és nyújtózkodnak a fényt keresve, majd teremnek ezer, meg ezer magvat, hogy ismét elhulljanak.
    Egy világ, a saját, a kicsi, amit bármiből is horgol ránk a Sors, a miénk. Befogadni a vándort édes kötelességünk. Hajlékünk melegében majd felerősödik és ha mennie kell, útjára engedjük őt.
    Hogy itt vagy, bizonyítéka annak, hogy amit adunk, többszörösen kapjuk vissza. Ezt köszönöm meg Neked.

    Ölellek: Éva/szaffy

    VálaszTörlés
  5. Drága Éva,

    az a titkos kert, ami bennünk éled újjá folyvást attól a fénytől fakad virágképű nyugalommá, amit a mellénk érő lélekkezek ültetnek el bennünk.
    Minden fuvallat, ami felhőket képes átlátható tejköddé alakítani, mind-mind útmutatások, és szegélyek afelé, ahol és akiben üvegfalú házainkat építenénk.
    Olykor reszketőn, lélekárvaként botladozva nyugalomszülőket keresünk a világban, és néha elég a csend édes szavú csipkéjét magunkon átvetve rátapasztani fülünket a felemelkedések hívó visszhangjára, és máris lélekkel bélelődik ki az a kis lak, ahova vissza-visszavágyunk, mert biztonságot ad.

    Csak remélhetem, hogy bármit visszaadhatok, vagy felém irányuló kedvességmorzsáidnak méltó "madara" lehetek.

    Köszönöm őszinte rezdüléseidet, és annál is többet.

    Ölellek: Moha

    VálaszTörlés
  6. Drága Moha, szavaid betakarnak, óvnak a világtól, a legőszintébb fonalakból szőtted meg, leheletfinom színekből, s mint apró harmatcseppek apró gyöngyként ülök rajtuk, remélve nem leszek teher.

    Ölellek: Éva/szaffy

    VálaszTörlés
  7. Drága Éva,
    a gyöngylét ezerarcú szépség, a mélytengerek csendje féltve őrzi szépét, és mikor kifeszül, a lélek csodájára járva vágyódik vigyázni felbecsülhetetlenségét...hogy lehetne teher, ami lélektiszta...?

    Karján nyugtató gondolatokat kívánva ölellek:
    Moha

    VálaszTörlés
  8. Drága Moha!
    A lélek szomját oltani, csak lélekcseppekkel lehet, óvatosan adagolva a szomjazónak, köszönöm, nyugszanak már a felkavart víz okozta gondolatok, melyek sodrásában féltem, holott szükség volt rájuk, hogy érezzem hiányát a láthatatlanság mögé rejtőző békének, itt belül. Ami fájt, párává válva eltűnt a felhők között.

    Ölellek: Éva/szaffy

    VálaszTörlés
  9. Hahhh...Én pedig, köszönöm, hogy olvashattalak MINDKETTŐTÖKET!
    Drága Évám!
    Ritkán fordul elő, de most bennem akadt a szó...írni akartam, de ahogy olvastalak Benneteket...mindent leírtatok, mit csak lehetett, és még azon is túl!

    Nagy ölelés.. :)

    VálaszTörlés
  10. Látod drága Ildikóm!

    A hasonlót, a szükségben szegényt megtalálják.
    Így találtunk mi is egymásra annak idején, és most egy újabb szép lélek is a vendégem lehet.

    Nagy ölelés: Éva :)))

    VálaszTörlés