2012. november 16., péntek

Mi lenne, ha...?

Gyakori kérdés, olyan misztikus, olyan fantasztikus, mert elindítja a leglustább agysejtet is egy kalandra. Mi lenne, ha? 
Csodás kérdés, és születnek is rá válaszok egyre-másra, és egy sem az igazi, nem tudjuk megunni, és ez így jó!
Mi lenne, ha...egy olyan kérdés, melynek nincs vége. Mert bár hordoz magában a kérdés megvalósítható ábrándokat is, és az ember ami földi, anyagi szinten számára megvalósítható meg is teszi, nem éri be ennyivel, és fokozza, és fokozza, mi lenne ha?
Mi lenne? Más lennék? Ha más lenne itt minden. Akkor, ha nem ez lenne, jobb lenne? Nem ismernénk jó pár embert, sorsot, életet, viszont ismernénk helyettük másokat.
Értékesebb lenne? Elcserélnénk ezt a mostanit egy olyan élettel, amit csak álmodni merünk? Merünk egyáltalán álmodni? 
Mi lenne, ha meg merném tenni és kizárnám az életemből azokat, akik ártottak? Megtehetném? Kire van egyáltalán szükségem? Kinek van rám szüksége?
Mi lenne, ha nem csak a természetben létező dolgok lennének igazságosak, mint Nap, Hold, szél, árnyék, halál? Csillagok.
Mi lenne, ha az ember megtanulna tanulni az élő világtól? Mi lenne, ha az lennél, aki valójában vagy? Mi lenne, ha nem félnél a csendtől?
Mi lenne, ha nem oda születsz ahol most vagy? 
Belegondolták már? 
Gondolj csak bele! 
Álmodj a felhőkön, evezz a vizeken, sütkérezz a boldog napokban, de valami változni fog, és mindig ott motoszkál majd benned.
Mi lenne, ha...?

2 megjegyzés: