2013. május 7., kedd

Nyílt levél

Kedves Május!

Fel a fejjel! Végül is nem olyan rossz eredmény ötödikként a középmezőnybe kerülni, bár igazából nem verseny, csak versengés zajlik köztetek, hónapok között.
Az emberek úgyis más és más okból választanak kedvencet maguknak, amikor felsorakoztok ki-ki saját értékeit mutogatva, én meg úgyis elfogult vagyok, és kész.
Nem is merném rátok fogni, hogy magamutogatók vagytok, sőt inkább mondanám azt, hogy mindig alkalmazkodtok a körülményekhez.
A befolyásoló tényezőket sem tévesztitek szem elől, így tehát, ha rólatok ejtek szót, inkább elejtem ezt a kedves megjegyzést. Szépek és szerények vagytok!
Vonatkozik ez a szerénység rád is, kedves Május! Ebben az évben kicsit elvetetted a visszafogottság sulykát a szerénység terén. Mintha  szokatlanul intenzíven diétáztál volna és emiatt most nemcsak soványabbnak látnálak, de erőd is lankad figyelmeddel együtt. De nincs még véged, bár tudom, te, nem ígértél semmit, csak magadat adod most is.
Úgy emlékszem tavaly is fogyóban voltál, mint a Hold szokott, de mostanra sajnos egészen aggasztó lett az állapotod számomra, ezért bátorkodom szólni.
Ha orvos lennék receptre írnám fel a lehetőséget, mint életmentő gyógyszert, de nem vagyok orvos. Én csak a lelkedre tudnék beszélni, ha hallgatnál rám. Még a kézrátétel sem így jöhet szóba, csak sejtem, hogy ettől szemmel láthatóan élénkebb lennél.
Nem, nem, nem meghizlalni szeretnélek, csak az egészséged szeretném visszakérni az időtől még időben, mert  sokáig élt a remény bennem, hogy sikerül közös erővel újjáteremteni a megfagyott lehetőségeket.
Tudod, olyanok ők, mint a telelő növények, ha már egyszer megfogantak még a hideg sem árthat nekik, csakis az emberi hanyagság az, ami csírájában képes megölni.
Nem felejtettem el, hogy te, nem ígértél semmit, csak magadat adtad, mint most is, kedves Május!
Szorítok neked, és kívánom, hogy mellényed összes gombja fényesen ragyogjon, mint egykor!
Kívánom, hogy a tavaszi fáradtság ne töltse nálad beteges idejét, inkább a színek játszanak kertedben vetélkedőt, a békák adjanak esti hangversenyeket és a tücskök is nálad készüljenek nyári turnéjukra.
Teljesüljön a szaporodjatok, sokasodjatok sorsteremtő, bőséget nyújtó ígéret!
Legyen a zsongás igazi zsongás, teljen meg a tarsolyod vidámsággal!
Adj időt a csendnek is, amikor feltöltődsz energiával, mert szükség van rád.
Isten hozott Május! Szedd össze magad! 

1 megjegyzés: